Posted by: kamaruzamanomar | July 14, 2008

Tukar Perspektif Negatif Terhadap Unit Trust

Kawan-kawanku,

Jadikan diri kita semua positif terhadap Unit Trust. Mereka-mereka dari bangsa lain dah lama berkecimpung di dalam bidang ini. Bahkan dah ada yang jadi jutawan, sama ada sebagai ejen atau pelabur.

Jika di kalangan keluarga kita atau kawan kita berpandangan negatif terhadap Unit Trust, biarlah  kita yang menjadi perintis seterusnya memberi kefahaman kepada mereka pula.

Pelaburan Unit Trust di Malaysia bukanlah sesuatu yang baru, ia diperkenalkan di Malaysia sejak tahun 50an lagi. Ketika itu mereka yang telah menceburinya, kini sudahpun menjadi jutawan, status yang diidamkan oleh semua orang. Tetapi tanpa mengambil sebarang tindakan ke arah itu, sampai mati pun kita tak akan dapat. Kita harus ingat walaupun akhirat lebih penting dari dunia, nak ke akhirat kena lalui dunia dulu.

Cuba anda perhatikan mereka-mereka di sekeliling anda, di waktu pagi ketika anda sibuk hendak pergi bekerja 8 jam sehari, masa yang sama perlu menguruskan anak ke sekolah, tetapi mereka dari bangsa lain berjoging sampai pukul 9 pagi, membawa anjing sekeliling taman. Kenapa ? Mereka menjadikan wang untuk membuat wang ( Money Make Money) dengan jalan yang sah, antaranya Unit Trust. Saya tahu kerana saya mempunyai ramai kawan berbangsa Tionghua dan selalu bertanyakan rahsia kejayaan bangsa mereka. Tambahan pula saya juga mempunyai agent berbangsa Tionghua di bawah kelolaan saya.

Rasanya itu sahaja coretan saya buat masa ini. Apapun bangkitlah bangsaku ” Grow & Financial Freedom Together “- Kamal-019-2828 264 / kbo2020@gmail.com

Berminat nak JADI PELABUR atau AJEN UNIT TRUST ?
Call or sms me at 019-2828 264 ( Kamal )
e-mail : kbo2020@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: